FCPO Spread Trading

Alternative kepada trader berkerjaya, 3-4 kali entry sebulan.
Lagi best boleh tahu BILA HARI untuk entry

Maaf Anda Terlepas Tawaran Ini

Sertai VIP List di bawah supaya tak terlepas jika tawaran dibuka pada masa akan datang


    Spread Trading + KOMBO TIME Analysis
    (Worth RM10,000)

    Risiko Modal Rendah -
    Initial Margin Spread Instrument Hanya 27% dari Outright

    Potensi Untung -
    Tick Value SAMA Seperti Outright RM25 per tick

    Uncertainty Risk -
    Kurang Risiko GAP pada setiap opening market

    BONUS X-Clusive Untuk SEMUA Pembeli

    TIME Cycle Untuk Spread Trading (RM7599)

    Gunakan TIME Cycle untuk tahu tarikh reversal spread

    Kelebihan untuk hold position hingga reversal date seterusnya

    Teknik CYCLE untuk analisa reversal HIGH dan LOW market spread

    Tanpa MASA, sukar untuk buat keputusan hold position

    Entry Spread pada Permulaan Trend (RM1250)

    Tempat yang baik untuk entry swing adalah permulaan trend

    Teknik simple untuk masuk market spread

    Dengan sokongan Cycle Analysis

    Boleh maksimumkan potensi untung

    Teknik Pilih & Tracking Spread
    (RM250)

    Jika trading FCPO Outright kena trade kontrak bulan ke-3

    Bagaimana dengan Spread pair?

    Apakah kriteria PILIH pasangan kontrak yang sesuai?

    Bila dalam position, bagaimana nak TRACK kita dalam posisi LONG atau SHORT

    Spread ni BUKAN Komisen Broker Forex
    (Sila baca sampai habis)

    Hai, saya Faiz Sulaiman. 

    Kenapa saya pilih SPREAD untuk perkongsian kali ini? 

    Eh kejap, spread yang dimaksudkan bukan komisen yang broker forex caj kat trader tu. No no no, bukan itu!

    Spread di sini adalah FCPO Spread iaitu strategi trading berdasarkan perbezaan antara dua kontrak berlainan bulan.

    Contoh, FCPO kontrak bulan Januari 2021 (Harga 3011) dan Februari 2021 (Harga 2929) dipanggil *FCPO CS Jan21-Feb21 dan harganya adalah 82.

    Secara sintetik, chart FCPO CS Jan21-Feb21 adalah seperti berikut

    *CS merujuk kepada Calendar Spread

    Persoalannya, boleh trade ke Spread ni?

    Mari saya tanya anda, KENAPA TAK BOLEH?

    Tiada sebarang halangan untuk trade spread, malah pada platform trading anda pun dah ada instrument Spread ni.

    Tak percaya cuba cari di bahagian strategy

    Spread secara asasnya adalah BELI dan JUAL pada masa yang sama, TAPI pada kontrak yang berlainan.

    Contoh, BUY kontrak Jan 2021 dalam masa yang sama SELL kontrak Februari 2021

    atau SELL kontrak Feb 2021 dan BUY Oktober 2021

    atau bila menggunakan strategy BUY Feb 2021 SELL April SELL April BUY Mei 2021, ini dinamakan Butterfly Strategy.

    Pening? nampak advance gila kan? Haa.. inilah yang kita nak cerita ni nanti.

    Potensi Spread Macam Mana?

    Jangan pandang spread takda mata haaa..

    Sila rujuk chart di atas dan bersedia sebab saya akan “MLM kan” potensi profit dalam Spread.

    Jika pada 20 Oktober 2020, pembelian spread pada harga 36 dan close position pada harga 98 selepas 6 hari. 

    Soalan: Berapakah keuntungan yang diperoleh?
    Jawapan: 62 ticks (98-36) iaitu RM1550 (62 x RM25)

    Soalan: Berapakah margin atau modal yang diperlukan untuk trade 1 lot spread ini?
    Jawapan: Sehingga hari ini, margin diperlukan adalah RM1200 sahaja

    Amacam? tak ke 129% dalam masa 6 hari?

    Risiko Macam Mana?

    Okay, saya tanya anda lagi ya.

    Adakah anda nampak ‘gap’ pada chart FCPO SPREAD?

    Tiada gap yang ketara kan? Jadi risiko ‘uncertainty’ yang tak boleh dikawal disebabkan gap dapat dikurangkan.

    Berapa pula risiko modal boleh hilang?

    Oleh sebab margin requirement adalah RM1200 per lot, maka risiko kehilangan adalah kurang dari RM1200.

    Macam mana boleh tahu nak buy pada 20 Oktober 2020

    TIME Cycle for Spread!

    Anda tak perlu tinggal ilmu technical analysis untuk gunakan Time Cycle.

    Tapi, dengan Time Cycle untuk spread. Kita boleh rancang entry dengan lebih awal. 

    Kegusaran FOMO akan boleh diatasi.

    Keyakinan (confident level) akan lebih tinggi bila tahu Time Cycle ini.

    Anda berani ke nak hold position selama 6 hari jika tak tahu bila market nak reverse?

    Okay, Bila tu perkongsian pasal Spread Trading ni?

    Perkongsian ini akan dibuat pada sepanjang November 2020.

    Bermula 7 November 2020 akan diadakan sharing setiap minggu.

    Jadi, sekurang-kurangnya ada 4 sesi perkongsian akan diadakan.

    TENTATIF PROGRAM

    Tentatif program adalah seperti berikut:

    7 November 2020 (Sabtu) – WEBINAR:
    Konsep dan praktikal spread trading (bukan untuk exam)
    Cara pilih spread kontrak & track spread position
    Kegunaan strategy spread seperti Butterfly & Condor

    9 – 13 November 2020:
    Live market komentari sebelum market jalan (on demand)
    Pemerhatian spread market secara realtime

    14 November 2020 (Sabtu) – WEBINAR:
    Spread strategy & Naked spread
    Konsep cycle untuk spread
    Persediaan untuk cycle analysis

    15 – 20 November 2020:
    Live market komentari (on demand)
    Homework Persediaan Cycle

    21 November 2020 (Sabtu) – WEBINAR:
    Cycle untuk spread (Advance)
    Teknik pencarian cycle untuk spread

    22 – 27 November 2020: 
    Live market komentari (on demand) 
    Spread Cycle searching

    28 November 2020 (Sabtu):
    Recap & review lesson
    Forecast spread market

    Eh, kata 4 kali... Apa pasal...

    Haaa.. saya malas nak buat surprise lebih-lebih.

    Biasanya saya disclose surprise macam ni lepas anda enroll.

    Tapi takpe, kita bagi siap-siap.

    Sebab saya tahu yang spread trading ni adalah SANGAT RARE!

    Dah lama sebenarnya saya diminta untuk kongsikan tentang Spread Trading. 

    Ini bukan sembang kari. Tak caye ke?

    This is the deal

    Semua tawaran ini jika dibuat secara berasingan adalah:

    Spread Trading (Worth RM10,000)

    Time Cycle untuk Spread Trading (RM7599)

    Entry Spread pada permulaan trend (RM1250)

    Teknik Pilih & Tracking Spread (RM250)

    Total semua adalah RM19,099

    Total Value yang anda dapat adalah: RM19,099

    Normal: RM3129

    Last Call: RM2969

    Super Value: RM2819

    Early Bird: RM2679 SAHAJA

    Nilai (Value) untuk semua ini adalah RM19,099 atau lebih lagi

    Jangan risau, sebab anda tak perlu pun bayar banyak tu

    Untuk masa terhad saja RM2679 untuk SEMUA ini

    Lepas 4 November 2020 jam 11:00 Malam, tawaran ini akan ditutup serta merta dan harga akan naik!

    Siapa yang kenal saya akan tahu yang saya tak main-main bila nak tutup jualan atau naik harga. Hehe

    Maaf Anda Terlambat. Tawaran telah tamat

    Program Spread Trading COMBO Spread TIME Analysis RM2,819.00 Not available!

    Billing details

    Additional information

    Your order

    Product
    Quantity
    Total
    Cart Subtotal RM0.00
    Order Total RM0.00
    • Pay securely using Online Banking & Card through toyyibPay.

      *Payment Gateway Fees RM1 for Online Banking, 2% for Credit Card will be charged during checkout

    Expectation?

    Apakah Spread Trading?
    Secara ringkas, spread adalah beza antara dua kontrak Futures. Dengan trade spread, kita akan buy dan sell pada masa yang sama pada dua kontrak berbeza.

    Mana Nak Dapat Spread Chart?
    Boleh rujuk pada trading platform masing-masing. Jika anda trade Futures, spread akan sedia ada pada platform trading.

    Apa Kegunaan Cycle untuk spread?
    Kebanyakan trader trade spread secara scalping. Dengan bantuan cycle analysis, spread boleh trade secara swing.

    Kenapa Trade Spread?
    Spread instrument adalah alternatif kepada individu yang mahu trade secara tenang dan sambilan. Sebab risikonya modal adalah sedikit rendah berbanding outright.

    Apa Jaminan yang saya dapat?
    Jika mahukan jaminan, boleh simpan duit dalam bank. Tapi di sini, dijamin gagal kalau tak buat apa-apa. Tiada refund dibenarkan, semua pembayaran adalah muktamad.

    Boleh saya sertai Private Mentoring?
    Maaf tidak. Ia by invitation sahaja. 

    Macam mana kalau ada masalah dalam proses nak apply method cycle ini?
    Dalam FB Group akan disediakan ruangan untuk bertanya. Boleh kemukakan permasalahan anda disitu supaya boleh jadi rujukan kepada rakan trader lain.

    Kenapa Macam Mahal?
    Hanya jauhari mengenal manikam. Anda bebas untuk cari sendiri tentang spread trading mahupun time cycle analysis jika mahukan kos lebih murah. Tiada paksaan. Cuma masa dan effort saya ada harganya.