Wave LENGTH

Tawaran VIDEO panduan ini pada fasa (LAST CALL). Hanya available sehingga 30 Oktober 2019 saja.

Selepas itu harga naik ke NORMAL!

Ini bonus-bonus akan dapat jika jadi pembeli terawal

BONUS LIMITED EDITION PERCUMA #1

HURST Cycle Untuk Pemula

Jika anda pernah dengar tentang Hurst Cycle teori. Video ini akan berikan anda ‘Kick Start’ kepada Hurst Cycle teori dan cara praktikal untuk guna dalam trading. Kenapa nak sembang guna software mahal-mahal bila boleh guna chart sedia ada?

Hurst NOMINAL Model akan bantu kefahaman tentang cycle

HARGA ASAL: RM379

BONUS LIMITED EDITION PERCUMA #2

Script Ephemeris Generator

Script Ephemeris Generator yang mana amat membantu dalam mencari data planetary. Data longitude yang banyak di Internet adalah dalam format zodiacal & decimal. Tak banyak rujukan tentang data dalam format decimal yang sangat penting untuk cycle analysis.

Selama ini saya simpan untuk guna sendiri sahaja. Amat memudahkan, ephemeris data planet 10 tahun boleh dihasilkan dalam masa kurang 20 saat. Bukankah itu sangat bagus?

*WINDOWS sahaja

HARGA ASAL: RM277

BONUS LIMITED EDITION PERCUMA #3

Video Cara Generate Ephemeris

Video penerangan tentang bagaimana untuk gunakan script Ephemeris Generator. Melainkan anda adalah seorang IT savvy yang berkemahiran tinggi dalam programming. Video ini adalah biasa je. 

Tapi jika bukan IT savvy jangan risau, saya kongsikan sedikit kemahiran saya dalam IT untuk cara guna script ringkas Ephemeris Generator

HARGA ASAL: RM197

Video Baru: Wave LENGTH

Bagaimana cara saya 'hunting cycle' dengan cara lebih sistematik berdasarkan konsep WAVE LENGTH

Malah ‘formula’ ini juga diguna oleh Gann Practitioner (NOT TRAINER) untuk cari cycle sama ada dalam revolution mahupun degree yang spesifik

wavelength-faiz

Hai,

Nama saya Faiz Sulaiman. Saya adalah trader dan juga pelopor analisa masa di Malaysia. 

Oh, tak perasankah anda? sebelum ini mana ada orang sibuk-sibuk tentang analisa masa mahupun TIME Analisis. 

Baru-baru ini saja, kan? 

Takpe saya tak kisah pun, lagi suka ada lah. Lagi meriah dunia trading dan semakin ramai boleh accept tentang analisa X-Axis iaitu TIME. Bila bercerita tentang TIME, tidak boleh tidak mesti akan libatkan cycle.

Cycle, cycle, cycle. Ingat tu!

Jujur saya cakap, cycle hunting adalah paling kritikal!

Soalan: “Faiz, apa cycle yang dominan untuk instrument ______?”

Jawapan: “Manalah aku tau, Pak Belalang pun kena tengok jelok jampi. Aku manalah ada crystal ball. Kena test, test dan test”

Cycle yang dominan tidak datang bergolek.

Ia perlu dicari, diburu! orang putih kata cycle hunting. 

Proses cycle hunting akan jadi lebih sukar tanpa gerak kerja yang sistematik.

Tanpa sistem betul, anda hanya teka dan terus meneka.

KEJAP!! CYCLE NI APE WEH?

Cycle adalah cara untuk analisa masa.

Caranya adalah, cari movement market pada masa lepas (X numbers of DAYS)

Sekiranya CYCLE LENGTH yang kita dapat itu adalah betul dan dominan, market akan repeat SEBIJIK seperti masa lalu.

Mungkin beza dari segi polarity dan juga amplitud market range.

Namun dari segi masa (TIME) ia AKAN repeat dengan baik

Dua (2) kaedah utama dalam cycle hunting

Sebelum ini saya ada kongsi dalam video IT’s TIME v2, ada banyak cycle dan ada banyak juga kaedah untuk cycle analysis. 

Dalam true Gann (again, Gann is not about Square of 9), ada 2 kaedah utama iaitu

1. Dapatkan cycle terus dari Novel Tunnel Thru The Air (TTTA)

2. Dapatkan cycle dengan test planetary cycle

Untuk pemula, adalah mustahil (YA! MUSTAHIL) untuk crack the code dari Novel TTTA. 

To set the ball rolling, saya prefer kaedah #2 untuk para pemula. 

Rakan trader sekalian, tak payah sembang lah kalau baru baca satu kali TTTA terus claim dah dapat decode apa yang tersirat dalamnya. Tak baik menipu. Saya beritahu benda betul ni.

Okay, apakah maksud tersirat kehilangan Marie Stanton di Texarkana dan kemunculannya semula di New York? No answer? Kan dah kata susah.

Cycle Test Wave LENGTH

Cycle ada banyaaaaakkk. Dalam penulisan saya sebelum ini iaitu dalam IT’s TIME v2 saya ada kongsikan cycle berdasarkan revolution planet. 

Ada lagi cycle LENGTH dalam unit degree tertentu.

Tapi, apakah kaedah untuk cari LENGTH atau degree sesuatu cycle ini?

Ya, saya dah bagitau sebelum ni kan. Konsep Wave LENGTH

Sebab itu, video perkongsian saya yang baru ini saya panggil Wave LENGTH.

Wave LENGTH: Modul 1 - Ephemeris & Proses Data Planet

Paling penting, paling kritikal.

Cycle planetary akan diguna, jadi data longitude planetary dari Ephemerides adalah sangat penting.

Tiada data Ephemeris ini, maka impossible untuk kira cycle.

Wave LENGTH: Modul 2 - Penandaan Wave

Proses cari cycle length umpama mencari jarum dalam himpunan jerami.

Apa cara praktikal untuk ambil jarum tersebut?

BRING THE MAGNET

Then, this is the ‘magnet’. 

Saya akan kongsi kaedah “distill” data untuk cari cycle length.

Wave LENGTH: Modul 3 - Degree & Pemilihan Cycle

Jumpa length, maka lebih hampir kita kepada cycle yang dominan.

Ia tidak mudah, namun bukan pula mustahil.

Pada fasa ini, anda akan faham kenapa saya tak disclose sebarang cycle length yang saya gunakan. 

Wave LENGTH: Modul 4 - Test Cycle Validity

Tanpa kaedah yang sistematik, anda hanya teka dan terus meneka.

Proses testing akan jadi lebih panjang.

Ya, saya telah lalui jalan ini dan sangat frustrating

Jadi, saya bantu lagi anda untuk shorten lagi learning curve

Wave LENGTH: Modul 5 - Verification Cycle

Modul 5 adalah fasa akhir dalam cycle hunting. 

Fasa ini adalah untuk verify, adakah cycle yang kita jumpa ini sesuai diguna untuk analisa masa instrument yang kita trade?

Kaedah betul dapat jimatkan masa anda. Sebab cycle hunting adalah sangat TIME CONSUMING!

Contoh Forecast CRUDE OIL Futures

Baiklah, berikut adalah fasa dalam MODUL ke-5 dalam cycle hunting iaitu verification cycle. Setelah lalui fasa 1 hingga 5 (Modul 1 hingga 5). Anda sepatutnya berupaya untuk forecast seperti di bawah:

Ini adalah forecast yang diberikan pada 17 September 2019
Ini adalah forecast update pada 25 September 2019
Ini pula adalah keadaan terkini market semasa saya upload chart ini

Macam mana? 

Saya dah tunjukkan dari sebelum market gerak lagi. Hampir sebulan lebih awal tu. 

Gann trader MESTI BOLEH FORECAST! Jika tidak, itu adalah Gann Trainer. Faham?

Wave LENGTH + Bonus LIMITED #1 + Bonus LIMITED #2 + Bonus LIMITED #3

RM 479 saja (JIMAT RM853)  Tawaran dah tamat

RM 529 SAHAJA! Tawaran dah tamat

RM 579 SAHAJA! Tawaran dah tamat

RM 679 SAHAJA! (Bakal Ditutup)

(TOTAL RM 1,432 untuk semua)

Kalau anda dah baca sampai sini, anda adalah orang yang serius nak dapatkan panduan ini.

Ingat, tawaran in hanya dibuka pada waktu tertentu saja. Yang pastinya akan ramai orang akan terlepas peluang. 

Bila jualan ditutup, saya tak akan layan sebarang rayuan dan tiada belas ehsan.

Tutup tetap tutup.

Dapatkan sekarang

Wave LENGTH [Earlybird] RM629.00 RM479.00 Out of stock
Wave LENGTH [SuperSaver] RM629.00 RM529.00 Out of stock
Wave LENGTH [Last Call] RM629.00 RM579.00 Out of stock
Wave LENGTH [Normal Price] RM679.00

Billing details

Additional information

Your order

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal RM0.00
Order Total RM0.00
  • Pay securely using your Online Banking through Toyyibpay.

F.A.Q

Soalan: Apa beza Siri VIDEO Wave LENGTH dengan IT’s TIME?

Jawapan: IT’s TIME menyeluruh dari basic cycle hingga kepada pengenalan Tunnel Thru The Air. Wave LENGTH pula spesifik fokus pada proses cycle hunting

Soalan: Boleh faham ke kalau ikuti Siri VIDEO Wave LENGTH terus tanpa ikuti IT’s TIME atau apa-apa ebook lain terlebih dahulu?

Jawapan: Boleh, tiada masalah. Setiap satu adalah standalone dan bukan konsep drama bersiri korea. 🙂

Soalan: Hurst Cycle tu apa, sub elemen dalam Gann juga ke?

Jawapan: Saya beritahu dah kan, cycle ada banyaaaaaak. Hurst Cycle juga salah satu dari cabang cycle analisis. Bukanlah kata saya ni expert cycle, tapi ada elemen dalam Hurst Cycle Prinsipal yang boleh bantu kefahaman dalam cycle analisis secara umumnya, dan Gann secara khusus.

Soalan: Ada jaminan untuk jumpa cycle?

Jawapan: Saya tak jual produk informasi yang berikan jaminan dan janji manis. Cycle hunting menuntut komitmen, usaha dan kesungguhan. Saya provide solution kepada yang mencari. Nak solution free boleh cari sendiri di Google dan Youtube. Tak ada masalah.

Soalan: Kenapa baru sekarang nak beritahu tentang kaedah cycle hunting ini?

Jawapan: Kebanyakan ebook, video, course adalah hasil dari feedback audience saya sebelum ini. Jika mereka ada masalah dalam satu-satu perkara spesifik saya akan fikirkan solution dan tawarkan kepada umum sekiranya ia berhasil. Yang bertanya untunglah, hehe. Lain kali janganlah segan nak tanya.