Trade Futures Bermula di Sini

One stop center resource untuk trade Futures. Kami adalah team independant yang terdiri daripada full time trader dan professional.

Dalam trading, kami juga hanya fokus kepada beberapa market komoditi sahaja. Kerana kami yakin less is more. Kunci kejayaan dalam trading adalah fokus.

Apa guna kelam kabut dan melekat depan chart, kalau pulangan tak setimpal? Ingat Less is More.

Dapatkan Maklumat & Deal dari IaFT

Market Trading

Favourite kami di IaFT adalah Crude Oil Futures. Untuk menyantuni permintaan rakan trader yang lebih patriotik untuk trade komoditi tempatan, kami juga bawakan trading Spread FCPO sebagai alternatif trading berisiko rendah.

FCPO Spread Trading
(RM97)
Trade Risiko Paling Minimum (RM310)
Teknik Scalping Santai RM1k Sehari (RM288)
Teknik Trade Crude OiL Intraday (RM388)

TIME Trading

TIME Trading adalah satu yang agak exotic bagi average trader. Ini kerana kebiasaan analisa teknikal hanya berkisar tentang price analisis. Adakah analisa TIME juga possible? Sudah tentu

ITs TIME v2
(RM970)
Wave Length
(RM679)
eBook Triple x 3 CYCLE Analysis (RM99)
Video Triple x 3 CYCLE Analysis (RM569)

Gann Tools

Gann methodology adalah berkaitan dengan analisa masa (TIME Analysis). Sepatutnya ia adalah perkara pertama perlu di kuasai sebelum menggunakan sebarang Gann Tools. Tapi, ada alternatif gunakan Gann Tools untuk analisa price. 

5 x MINI Report Guna Square of Nine Overlay
(RM77)
5 x Video Cara Guna Square of Nine Overlay
(RM97)
Cari PRICE Guna SQUARE of 9Nine
(RM369)
Diagonal PRICE guna Gann Fan (Angle)
(RM369)
Cari TIME
Intraday
(RM369)
Video Panduan Generate Ephemeris
(RM250)

Koleksi Webinar

Webinar yang pernah saya dan team buat sebelum ini. Ia adalah sesuatu presentation yang rare dan jarang didapati dalam rujukan mainstream. Cubalah go thru salah satu, pasti rasa nak tonton dan dengar semua rakaman webinar ini.

Sembang Cycle – Fasa dalam Gann Financial Timetable
(RM179)
Webinar Tunnel & Cycle
Analysis
(RM139)
Kuliah Sembang
Cycle – TIME CYCLE Analysis
(RM90)
Sembang Cycle – Tunnel Thru the Air Major Cycle
(RM179)

FAQ

Seawal penubuhan IAFT, fokus kami masih pada TIME analysis. Ia adalah satu komponen X-axis dalam chart trading yang mana tak ramai trader boleh forecast. Biasa trader analisa price pada Y-axis sahaja kan?

 

Fokus utama pula adalah pada instrument Crude Oil Futures. Ia merupakan satu instrument yang volatile dan boleh trade dengan pelbagai cara.

 

Oh ya, kami juga funded trader yang masih lagi trade akaun funded dari 2017 hingga kini.

Average trader anggap teknik Gann adalah terhad kepada Square of Nine mahupun Gann Fan.

 

Oh, itu hanyalah sebahagian kecil dari keseluruhan methodology. Gann yang asal, iaitu CYCLE.

 

Namun begitu, kami masih menyantuni rakan trader yang inginkan pengetahuan tentang Gann tools seperti Square of Nine dan Gann Fan. Boleh buat pembelian dalam senarai di atas.

Bijak pandai mungkin berkata, 

 

“Kalau dah hebat sangat, kenapa nak buat benda lain? Trade jela sendiri. Dah kaya kan?”

“Kalau kau ada best formula ever, kenapa kau nak share/jual ilmu dan formula ni? Kau kan boleh kaya sorang2”

 

Oh well, sorry to say. I am not selling but I am hiring. Atau dalam kata lain, saya dan team IaFT sedang merekrut pengamal ilmu TIME CYCLE Analysis ini.

 

Sebab apa?

 

Sebab dunia trading ni adalah dunia yang sunyi. Saya tengok nombor, anda hadap nombor. Anda dan saya perlukan kawan. We need each other.

 

Saya, anda, kita semua adalah sekumpulan rakan-rakan yang lahir dari “akademi” yang tak rasmi ini iaitu IaFT. 

Hubungi Kami