Trade Futures Bermula di Sini

One stop center resource untuk trade Futures. Kami adalah team independant yang terdiri daripada full time trader dan professional.

Dalam trading, kami juga hanya fokus kepada beberapa market komoditi sahaja. Kerana kami yakin less is more. Kunci kejayaan dalam trading adalah fokus.

Apa guna kelam kabut dan melekat depan chart, kalau pulangan tak setimpal? Ingat Less is More.

Dapatkan Maklumat & Deal dari IaFT

FAQ

Apa yang IaFT buat?

Seawal penubuhan IAFT, fokus kami masih pada TIME analysis. Ia adalah satu komponen X-axis dalam chart trading yang mana tak ramai trader boleh forecast. Biasa trader analisa price pada Y-axis sahaja kan?

Fokus utama pula adalah pada instrument Crude Oil Futures. Ia merupakan satu instrument yang volatile dan boleh trade dengan pelbagai cara.

Oh ya, kami juga funded trader yang masih lagi trade akaun funded dari 2017 hingga kini.

Apa itu Gann Methodology

Average trader anggap teknik Gann adalah terhad kepada Square of Nine mahupun Gann Fan.

Oh, itu hanyalah sebahagian kecil dari keseluruhan methodology. Gann yang asal, iaitu CYCLE.

Namun begitu, kami masih menyantuni rakan trader yang inginkan pengetahuan tentang Gann tools seperti Square of Nine dan Gann Fan. Boleh buat pembelian dalam senarai di atas.

Kenapa Sibuk dengan IaFT?

Bijak pandai mungkin berkata, 

“Kalau dah hebat sangat, kenapa nak buat benda lain? Trade jela sendiri. Dah kaya kan?”

“Kalau kau ada best formula ever, kenapa kau nak share/jual ilmu dan formula ni? Kau kan boleh kaya sorang2”

Oh well, sorry to say. I am not selling but I am hiring. Atau dalam kata lain, saya dan team IaFT sedang merekrut pengamal ilmu TIME CYCLE Analysis ini.

Sebab apa?

Sebab dunia trading ni adalah dunia yang sunyi. Saya tengok nombor, anda hadap nombor. Anda dan saya perlukan kawan. We need each other.

Saya, anda, kita semua adalah sekumpulan rakan-rakan yang lahir dari “akademi” yang tak rasmi ini iaitu IaFT. 

Hubungi Kami