Course of Instruction - Futures Trading

Program

6 Bulan Course

6 Bulan Course of Instruction adalah satu pilot projek berbentuk perkongsian knowledge kepada trader Futures yang struggle untuk implement Elliotwave dan Gann Pricing system dalam trading. 

Betul, ia suatu yang agak sukar. Jadi, satu atau dua hari kelas adalah kurang efektif untuk kuasai knowledge ini. Kerana ia perlukan homework dan latihan yang berterusan

Bagaimana Program ini Berlangsung?

Program ini telah di-design supaya peserta program boleh enjoy learning curve yang relax dan berkesan. Tiada pressure dalam kelas untuk fahamkan satu-satu perkara. All on your own pace.

This is how it works!

icon01-free-img.png

1. Instruction & Homework

Setiap awal bulan, peserta akan dibekalkan dengan instruction. Yang mana peserta perlu buat homework.

icon02-free-img.png

2. Webinar & Review

Bantuan webinar untuk review homework untuk setiap peserta

icon03-free-img.png

3. Konten Unik

Content adalah unik untuk trader. Tiada rules dan guideline yang ketat untuk dipenuhi

Saya tak nak continue next month, boleh?

OF COURSE! No obligation untuk teruskan
Tiada kontrak. 

Bulan ke-2 rasa tak best – stop
Bulan ke-3 rasa tak berbaloi – stop

No heart feeling. 

Tapi, peserta tak dibenarkan untuk ikuti apa-apa lagi course of instruction yang sama. Sama ada dari mula, atau dari bulan terakhir peserta berhenti. Ini penting sebab pembelajaran mestilah berterusan.

Ia Sesuai Untuk

Trader part time

Course ini disediakan adalah berdasarkan experience saya untuk trade secara part time semasa bekerja. Supaya tak ganggu waktu kerja hakiki di waktu siang

Trader swing

Ini kerana teknik atau kaedah trade dalam course ini lebih kepada tunggu entry yang berkualiti. Tak masuk market secara kerap. Hold position biasanya 3 hari hingga seminggu

Trader yang komited

Ini perlu, sebab ia akan melibatkan rutin harian. Rutin perlu dilatih dan ia membosankan. Jika tidak komited, agak sukar

Trader yang konsisten learning

Sudah tentu ini perlu, jika tiada kesabaran dan kesanggupan untuk buat task secara konsisten. InsyaAllah takkan ke mana 

 

Ia Tak Sesuai Untuk

Trader scalper

Oleh kerana ia telah disediakan untuk trader part time. Maka scalper tak sesuai untuk ikuti program ini. Sebab jiwa scalper yang tak sabar

Trader fulltime / professional

Fulltime trader cenderung untuk lihat chart secara kerap. Ia tak sesuai untuk tujuan ini. Lagipun, konten yang disediakan bukan untuk kegunaan professional. Hanya untuk retail trader

Trader yang tak serius

Of course. Kalau hangat tahi ayam, tak perlu sertai. Hanya buang masa dan tenaga sahaja

Trader yang tak sanggup untuk belajar

Ya, saya tahu anda nak cepat. Tapi it DOESN’T WORK THAT WAY. Ia perlu masa untuk dilaburkan selain kos duit dan usaha sendiri

 

Overview Course

Berikut adalah ringkasan atau overview course untuk 6 bulan. 

Bulan 1 – EW ___

Kaedah yang penting untuk kenalpasti wave dalam elliotwave. Penting untuk sort out noise supaya boleh kenalpasti starting point untuk count

Bulan 2 – More wave ___ – recognising ___

Kenalpasti dengan lebih baik supaya dapat jangka bila nak bermulanya impulsive wave

Bulan 3 – Repetition in ____

Ops, ini kaedah simple dalam chart repetition. Selama ini ada depan mata, tapi macam mana boleh tak perasan

Bulan 4 – Square ___ Gann Angle

Dalam bulan ke-4 akan ditunjukkan tentang squaring dan kaedah lukis Gann Angle tanpa software mahal seperti Ganntrader, Wave59 mahupun Optuma

Bulan 5 – Pricing Square of nine & Hexagon

Bulan ke-5 akan ditunjukkan kaedah tradisional untuk gunakan Gann tools seperti square of nine dan Hexagon. Juga peserta akan ditunjuk untuk mencari simple formula supaya boleh kira guna Excel spreadsheet dan dapat result in split second

Bulan 6 – Time ___ + Low risk entry

Satu kaedah simple untuk kira time overlap pada chart. Juga dikongsikan method untuk entry berdasarkan lesson dalam Bulan pertama. Jadi, adalah penting untuk mahirkan pembelajaran dari bulan pertama kerana ia saling berkaitan.

*Eh, apa ruangan kosong tu? Maaf, hanya peserta yang go thru kesemunya sahaja akan tahu apa diruangan kosong :

Praktikal Elliotwave

Program selama 6 bulan ini secara umum akan merangkumi penggunaan praktikal elliotwave (EW) dalam trading iaitu bukan untuk lukisan analisa professional yang perlu penuhi segala pantang larang. Ia adalah simple konsep untuk recognise pattern dengan cepat supaya boleh buat keputusan dengan pantas

Gann Tools

Program ini juga akan dedahkan kepada peserta tentang penggunaan tools Gann untuk pricing sistem. Peserta program akan dapat idea bagaimana untuk gunakan Gann tools. Jadi, selepas ini jika peserta minat untuk teruskan Gann study, sebelah kaki dah ada dalam Gann

Forecast Time

Please take note, tiada planetary forecast disertakan dalam course ini. Untuk planetary cycle perlukan course lain yang lebih intensive. Untuk kaedah timing dalam course ini, ia adalah base on simple number cycle.

Jadi, Minat Nak Join?

Baiklah jika dah buat pertimbangan, ini adalah offer dari saya. Saya tahu ada yang punyai tahap kesabaran yang munasabah untuk mendalami ilmu. Ada yang kurang sabar, tapi masih ada effort untuk mendalami sesuatu ilmu. Jadi, saya sediakan dua pakej yang mana anda pilihlah ikut selera masing-masing.

Baiklah, ini price breakdown

Ramai maklum yang saya memang jarang nak buat kelas. Sebabnya adalah saya tak rajin dan rasa kurang efektif. Namun, saya willing untuk jual MASA saya. Jadi ini adalah kos MASA yang saya akan peruntukkan untuk course dalam SEBULAN

1 x Written Lesson

Lesson bertulis pada setiap bulan disertai dengan video bantuan

RM 976
1 x Webinar

Webinar untuk bantuan dan review homework

RM 579
Homework Review

Masa diperuntukkan untuk review homework setiap peserta

Rm 379
Support
Support RM 179

Khidmat sokongan melalui email dengan respond time 24 jam

RM 179

Jadi, inilah jumlah kos yang perlu dikeluarkan. Berapa banyak jumlah keseluruhannya?

RM 2113 / SEBULAN

TIME is precious. Ini adalah rate untuk MASA saya. Saya tak pernah paksa sesiapa untuk belajar dengan saya. Malah, saya sentiasa galakkan pembaca senyap saya untuk buat study sendiri, buat kajian sendiri dengan sumber yang boleh diperoleh dari Internet sama ada Youtube mahupun Google. 

Ekleh, kata trader. Kenapa nak caj orang pula? Again, saya tak caj material. In fact, segala material boleh dapat dari internet maya dengan percuma. Namun, saya sangat hargai MASA yang saya ada sebab tiada apa yang boleh ganti masa yang saya ada. Okay, this is the deal. Anda trade off juga masa yang anda ada. Jadi, anda INVEST masa yang anda ada dan saya akan belanjakan masa saya untuk anda. DEAL? Baiklah terus baca tawaran di bawah

Slow & Steady

Bulanan Tetap

New Lesson Setiap 30 hari

RM 329
Setiap Bulan
  • Pace of learning tetap setiap bulan
  • Perlu tunggu next month untuk next lesson
  • Review homework semasa webinar
  • Relax saja, laju-laju nak pergi mana

Fast Track

Back to Back

New Lesson berdasarkan Homework review

RM 827
New Lesson Request
  • Jika siap homework cepat, request untuk review
  • Once review, boleh request next lesson
  • Homework review adalah individual & private session
  • Well, you can buy time

Program Akan Dibuka Pada

Program Course of Instruction – Futures Trading hanya akan dibuka pada tarikh dan masa seperti berikut (TERHAD)

Tarikh: 28 JUN 2019
Hari: Jumaat
Masa: 10:00 AM hingga 4:00 PM sahaja

Join channel Telegram supaya tak terlepas

Ajak Rakan & Dapatkan Diskaun

Siapa yang tak suka diskaun kan? Okay, this is the deal. Anda daftar akaun sebagai waiting list. Kemudian, ajak rakan anda untuk sertai sekali. Setiap rakan yang anda refer akan dapat 10 points. Yang mana setiap 100 point boleh ditukarkan kepada diskaun bernilai RM10.

*Berhati-hati, kerana sistem dilengkapi dengan anti-fraud detection. Sekiranya didapati ada cubaan untuk menipu dengan mendaftar emel yang dibuat sendiri, anda akan disenarai hitam.

Ajak Rakan & Dapatkan Diskaun

Oh tidak. Saya cuma cadangkan Soybean Oil Futures kerana ia adalah instrument Futures yang patuh Syariah, punyai margin requirement yang rendah, dan boleh trade pada luar waktu pejabat di Malaysia (Malam)

No! Once dah pilih pakej, tak boleh nak tukar. Jadi buat pilihan dengan tepat dan tegas kerana trader tak boleh teragak-agak untuk buat keputusan.

AHMAD MAWARDI
dari KEPALA BATAS Penang (Pulau Pinang)
telah membeli Wave LENGTH [Last Call]
pada sekitar 2 days yang lalu
 
MOHD NAZZRIL
dari PERAI Penang (Pulau Pinang)
telah membeli Wave LENGTH [Last Call]
pada sekitar 3 days yang lalu
 
MUHAMMAD
dari BUKIT MERTAJAM Penang (Pulau Pinang)
telah membeli Wave LENGTH [Last Call]
pada sekitar 3 days yang lalu
 
ANAS
dari ULU KINTA Perak
telah membeli IT's TIME V1 - Ebook & Video
pada sekitar 4 days yang lalu
 
MOHAMAD NOOR
dari KEPALA BATAS Penang (Pulau Pinang)
telah membeli Wave LENGTH [Last Call]
pada sekitar 4 days yang lalu
 
SYARINA
dari EASTLAKES New South Wales
telah membeli Futures Course of Instruction Bulan 01
pada sekitar 5 days yang lalu
 
NIK HAZEMAN
dari ULU KELANG Kuala Lumpur
telah membeli Wave LENGTH [SuperSaver]
pada sekitar 6 days yang lalu
 
WAZIR
dari SENTUL Kuala Lumpur
telah membeli Wave LENGTH [SuperSaver]
pada sekitar 6 days yang lalu
 
ABANG SULIMAN
dari SIBU Sarawak
telah membeli Wave LENGTH [SuperSaver]
pada sekitar 6 days yang lalu
 
KAMARUL
dari SHAH ALAM Selangor
telah membeli Wave LENGTH [SuperSaver]
pada sekitar 6 days yang lalu
 
MUHAMMAD FATHULLAH
dari ALOR GAJAH Malacca (Melaka)
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
MUHAMMAD WAFI
dari JOHOR BAHRU Johor
telah membeli IT's TIME V1 - Ebook & Video
pada sekitar 1 week yang lalu
 
MUHAMMAD RAMZUL
dari BANDAR BARU BANGI Selangor
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
MUHAMMAD LOKMAN HAKIM
dari SHAH ALAM Selangor
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
ABU
dari SHAH ALAM Selangor
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
MUHAMMAD WAFI
dari JOHOR BAHRU Johor
telah membeli Buku Fizikal 4 Evidence Harmonic Pattern
pada sekitar 1 week yang lalu
 
ELDY YAKIN
dari RANAU Sabah
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
JAMALUDDIN
dari KUALA LUMPUR Kuala Lumpur
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
ABDUL MUTALIB
dari PETALING JAYA Selangor
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu
 
MOHAMAD
dari PASIR GUDANG Johor
telah membeli Wave LENGTH [Earlybird]
pada sekitar 1 week yang lalu